--> В Україні зареєстрували новий препарат для лікування коронавірусу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні зареєстрували новий препарат для лікування коронавірусу

1
-6
В Україні зареєстрували новий препарат для лікування коронавірусу
Міністерство охорони здоров’я зареєструвало препарат для лікування коронавірусної інфекції для екстреного застосування.

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

Препарат використовують для лікування ковід, в першу чергу, для груп ризику, щоб убезпечити хворих від переходу із легкого ступеня тяжкості захворювання до середнього та важкого.

"Ми почали готуватися до чергової хвилі ковіду завчасно. Тому ще минулого року розпочали перемовини щодо закупівлі 300 тис. курсів препарату "Молнупіравір". Нині МОЗ завершило реєстрацію препарату, тому очікуємо його постачання найближчим часом", – зазначив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

У МОЗ пояснюють, що "Молнупіравір" — це препарат прямої дії, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду, і так запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби.

Препарат випускатимуть у формі пігулок, тому він не матиме особливих вимог зберігання і його буде зручно приймати.

У міністерстві зазначають, що у світі ці ліки використовують для пацієнтів, які мають хоч один фактор ризику: надмірну вагу, вік понад 60 років, цукровий діабет або хвороби серця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто випустив? Тільки не кажіть, що індуси. Вистачить того, що вже це "добро" індійське дітям колють. Йога і аюр-веда наше ВСЬО. Дайте щось кончене і галіме: європейське або американське, бо наше тіло не пристосоване до їхніх індуських нанотехнологій. Попісяти і покакати в Ганг може кожен індус, але від такої вакцини не кожен українець виживе.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні