--> Чи готова Волинь до надзвичайної ситуації | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи готова Волинь до надзвичайної ситуації

1
-2
Чи готова Волинь до надзвичайної ситуації
Про готовність області до дій в умовах надзвичайних ситуацій йшлося під час наради, що відбулася напередодні, 26 січня за ініціативи та безпосередньої участі голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка.

Про це йдеться на сайті Волинської ОДА.

Як зауважив на початку засідання голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, в медіапросторі все частіше з’являється інформація про можливе загострення ситуації в державі.

«Хочу наголосити та повторити слова Президента України Володимира Зеленського – все під контролем, а причин для паніки немає. Сьогодні ж хочемо донести волинянам реальний стан справ – усі структури працюють у звичному режимі та готові до будь-якого сценарію. Тут присутні керівники силових структур, ДСНС України у Волинській області, теплопостачальних організацій, управління охорони здоров’я та цивільного захисту. Кожен поінформує про готовність своєї галузі до надзвичайної ситуації. Наразі ситуація стабільна, але передбачено план дій, який включає спільну роботу всіх структур», - зазначив Погуляйко.

Відтак, за інформацією керівників Нацполіції, СБУ, ДСНС, командирів військових частин, на даний час правоохоронні органи, силові та спеціальні структури області працюють у штатному режимі та готові до дій у разі можливого виникнення надзвичайної ситуації.

«В області затверджено перелік об’єктів життєзабезпечення, які важливі для економіки, національної безпеки та оборони, – наголосив начальник Управління Служби безпеки України в області Микола Лисененко. – Вжиті заходи щодо посилення охорони об’єктів критичної інфраструктури, напрацьований спільний план реагування відповідних структур на можливі загрози терористичного та диверсійного характеру. Однак, наразі ніяких загроз ми не вбачаємо», - йшлося під час наради.

Як повідомив перший заступник начальника 6-го прикордонного Волинського загону Руслан Явтушинський, прикордонники продовжують охороняти державний кордон в посиленому варіанті.

«Щоденно відомчою авіацією та безпілотними літальними апаратами здійснюється повітряний моніторинг ситуації на державному кордоні, – наголосив Руслан Явтушинський. – З суміжної сторони держкордону скупчень особового складу чи військової техніки не зафіксовано».

Також усі військові частини, дислоковані на території області, готові до виконання завдань за призначенням. В області продовжується робота щодо формування та укомплектування батальйонів та бригад територіальної оборони.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чи знатимуть мешканці Вишкова, що робити на випадок ракетного обстрілу військового аеродрому? Чи є впевненість, що жодна ракета до Луцька не долетить?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні