--> Кредитна або дебетова: яка банківська картка вам потрібна* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Кредитна або дебетова: яка банківська картка вам потрібна*

0
1
Кредитна або дебетова: яка банківська картка вам потрібна*
Перш ніж звертатися до банку для оформлення платіжної картки, визначтеся, яка саме вам потрібна - кредитна або дебетова. Обидва платіжні інструменти мають свої переваги та “плюшки” для власника. Тож значення має мета та спосіб використання коштів з рахунку.

Сумісно з представниками “Райффайзен Банку” розповімо про 4 найпоширеніші життєві ситуації, коли без банківської картки не обійтися, й зазначимо, яка з карток стане у такому разі у пригоді.

Кредит готівкою

Для людей, які часто користується грошима “до зарплати” та послугою кредитування, необхідна картка з кредитним лімітом. З неї гроші у кредит знімаються автоматично через банкомат або під час оплати товару на касі. Максимальна сума ліміту в кожного клієнта різна і може досягати 250 000 гривень.

У межах пільгового періоду (55-62 дні) користування позиченими грошима безоплатне. Після спливу цього терміну на залишок боргу починають набігати відсотки.

Отримання зарплати

Офіційно працевлаштованим особам потрібна картка для зарахування зарплати. Для цього підходять дебетові банківські картки. Картку з позитивним балансом використовують для переказу особистих коштів, оплат покупок у магазині, онлайн-оплат в інтернеті, сплати комунальних послуг тощо.

А от у борг з рахунку зняти не можна.

Покупки на іноземних сайтах

Для оплати покупок у закордонних інтернет-магазинах необхідна дебетова валютна картка, адже гривневі картки іноземні сайти не приймають. Вам потрібно відкрити картковий рахунок у євро або доларах США, гроші з якого списуються без конвертації у національну валюту.

Оплата частинами

Раніше для купівлі техніки чи іншого коштовного товару, українці оформлювали товарні або готівкові кредити в Україні.

Зараз щоб придбати товар у магазині на умовах “Оплати частинами”, потрібна лише кредитна картка.

Вартість товару розділяється на кілька рівних частин й перший платіж списується на касі. Залишок у рівних сумах знімається автоматично з рахунку кожного наступного місяця, навіть якщо на картці нульовий баланс.






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні