У Луцьку 11-річній школярці через коронавірус провели дві операції на мозку

0
-6
У Луцьку 11-річній школярці через коронавірус провели дві операції на мозку
У Луцьку медики провели дві надскладні операції на головному мозку 11-річній Насті, проблеми зі здоров'ям у якої розпочалися, ймовірно через коронавірус.

Про це повідомляє 12 канал.

Школярці почало поступово віднімати правий бік, а згодом дівчина і зовсім впала в кому.

«У нашої пацієнтки Насті розвинувся так званий субверальний абсцес. Це скупчення гною у проміжку між мозком і оболонкою, яка його покриває», – розповів дитячий нейрохірург Михайло Ловга.

Лікар розповіда, що усе почалося, ймовірно, після коронавірусу. Через ослаблений імунітет дівчинка підчепила інфекцію, яка далі через кров добралася і до головного мозку.

«Пробували консервативне лікування і побачили, що воно не дає ефекту. Тоді ми прийняли рішення про хірургічне втручання, оскільки добре, коли вже відкриваєш мозок і бачиш, що звідти йде гній», – пояснює лікар.

А коли медики розкрили мозок дівчини, вони побачили, що гною було надто багато.

«Високі ризики були, якщо не проводити втручання. Мало того, що могли втратити, звичайно, пацієнтку, ще й отримати грубі порушення мови на все життя, вона взагалі могла ніколи б не піднятися, якщо взагалі могло навіть бути таке, що ніколи би не прокинулась», – каже Михайло Ловга.

Та, попри ризики, усю складність операцій, 11-річна Настя таки прокинулась. Проте деякий час Настя не могла ні рухатися, ні говорити.

Наразі 11-річна школярка ще ходить на перев’язки. Та вже за два тижні, як каже лікар, Настя зможе повернутися до навчання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні