Синоптики прогнозують холодну весну?

0
-3
Синоптики прогнозують холодну весну?
Народний синоптик Володимир Деркач прогнозує своєчасний прихід весни, але зазначає, що розраховувати на теплий березень все ж таки не варто.

Про це пише Реаліст.

«Репетицію весни ми відчуємо вже в лютому. У другій декаді можна очікувати переважно плюсову температуру вдень. Морозними будуть лише кілька днів. Ночами стовпчик термометра також рідко опускатиметься нижче нуля. У третій декаді лютого в регіонах з великим сніжним покривом можливі повені», - розповів народний синоптик.

Володимир Деркач розповідає, що календарна весна спочатку буде холодною, але вже з кінця першої декади березня в Україну поступово почне приходити тепло.

Проте, окрім календарного 1 березня початок теплої пори може визначатися і за іншими ознаками.

Астрономічна весна визначається датою весняного сонцестояння, коли день стає довшим за ніч. У 2022 році він випадає на 21 березня.

Метеорологічна весна настає, коли середньодобова температура перестає опускатися нижче за нуль. Найчастіше цей момент також настає не раніше середини березня.

Кліматичну весну оголошує Укргідрометцентр, спираючись на погодні спостереження. Минулого року вона прийшла лише 5 квітня.

Фенологічна весна настає, коли середньодобова температура не опускається нижче 5 градусів тепла протягом доби.

Фактичну весну можна зустрічати за заповітом наших предків: у пору, коли прилітають граки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні