Чотири сценарії, як настане кінець світу

1
5
Чотири сценарії, як настане кінець світу
Позбавлений можливості рухатися через рідкісну хворобу британський фізик Стівен Хокінг висував чотири версії того, як може статися кінець світу.

Про це пише Лента.

Вчений вважав, що чим сильніше розвиваються наука і технології, тим більше можливостей створюється для катастрофи.

Так, Хокінг попереджав, що серйозну загрозу для існування представляє штучний інтелект. Вчений не заперечував, що нейромережа принесе багато користі, проте її свідомість може перевершити людську. Це небезпечно, оскільки швидкість еволюції набагато повільніша. Люди не зможуть скласти конкуренцію.

Друга причина кінця світу – можлива ядерна війна. На думку фізика, якщо раніше завдяки агресії людина виживала і захищала свій рід, то тепер вона людям лише на шкоду. Існуюча нині зброя може легко стерти людство з лиця землі.

Третьою загрозою вчений вважав віруси, створені за допомогою генної інженерії. На думку Хокінга, небезпека генної інженерії у тому, що нові віруси розробляються в маленьких лабораторіях. Тому люди можуть навіть не здогадуватися про те, що зараз десь створюється зброя масової поразки.

І четверта загроза, за словами Хокінга, – глобальне потепління. Вчений вважав, що якщо цей процес не зупиниться, із Землею станеться те саме, що й із Венерою. Температура на її поверхні досягне 250 градусів, підуть опади із сірчаної кислоти. В результаті людина не зможе існувати у подібних кліматичних умовах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З вірусами якось справляємся, а ось "ядрону" загрозу з московії проблемно нейтралізувати
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні