--> Які предмети цьогоріч будуть обов'язковими для вступу до університету | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Які предмети цьогоріч будуть обов'язковими для вступу до університету

0
-2
Які предмети цьогоріч будуть обов'язковими для вступу до університету
У Міністерстві освіти і науки пояснили, які предмети потрібно складати на ЗНО для вступу до університетів.

Про це повідомляє Українська Правда.

Першим предметом для кожної зі спеціальностей є українська мова і література або українська мова.

«Успішно склавши ЗНО з української мови і літератури, учасники зможуть вступати на будь-яку спеціальність, адже отримають не тільки результати тестування з обраного навчального предмета, але й додатково – результат ЗНО з української мов», – розповідають у МОН.

Для абітурієнтів, які вступатимуть на бакалавра (або магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань), другий і третій конкурсні предмети залежать від спеціальності.

Людям, які хочуть здобути ступінь молодшого бакалавра, потрібні результати з 2 конкурсних предметів.

Для мистецьких спеціальностей другим предметом є творчий конкурс. Його потрібно скласти у закладі освіти, до якого людина вступає.

Крім цього, для тих, хто вступатиме на основі молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра чи молодшого бакалавра, потрібно скласти ЗНО з 2 предметів і пройти фахове випробування у закладі освіти.

Для участі в конкурсі на бюджетні місця другим предметом, залежно від закладу освіти, буде математика або історія України. Водночас для вступників на контракт університети можуть запропонувати власний перелік предметів на вибір.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні