«1000 грн за вакцинацію» можна витратити на комуналку

0
6
«1000 грн за вакцинацію» можна витратити на комуналку
Однак така можливість з'явиться виключно в українців віком від 60 років. Крім того, їм доведеться зачекати – нову послугу програми єПідтримка планують запустити з 28 лютого.

Відповідну постанову схвалив Кабінет міністрів 9 лютого. Засідання транслювалося на каналі уряду на YouTube, передає РадіоТрек. Водночас міністерка економіки Юлія Свириденко попередила, що дата ще може змінитися – документ доопрацьовуватимуть після ухвалення.

Точний механізм надання «ковідної тисячі» на комуналку все ще не відомий.

З огляду на те, що така можливість з'явилася лише у літніх українців, схема виплат, ймовірно, буде аналогічною тій, що вже діє з ліками.

Вже встановлено, що за наявності вікових обмежень вік одержувача «ковідної тисячі» перевіряється в момент здійснення платежу. Тому неважливо, коли саме було оформлено картку та отримано гроші. Головне, щоб на момент оплати комуналки людині виповнилося 60 років.

Щоб отримати «1000 грн за вакцинацію», потрібно оформити спеціальну картку єПідтримка у додатках банків. До того ж із січня з'явилася можливість замовити не лише віртуальну, а й фізичну пластикову картку. Саме такою пропонують користуватися пенсіонерам для купівлі ліків у звичайних аптеках (не онлайн).




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні