Як платити за комуналку менше

6
1
Як платити за комуналку менше
Експерти розповіли про найефективніші способи, які допоможуть зменшити суми в платіжках за комуналку.

Про це повідомляє Знай.ЮА.

Електроенергія

Найоптимальніший спосіб зменшити суми в платіжках за "світло" - встановити спеціальний електролічильник, який працює за принципом день/ніч. Цей прилад може перемикатися в різні режими, за рахунок чого окремо враховується електроенергія, витрачена в денний і нічний період. Вночі електроенергія набагато дешевша. Придбати такий лічильник можна за 1200-1500 гривень.

Також допоможуть заощадити енергоощадні лампочки. Якщо в середньому лампа розжарювання споживає близько 175 кВт/год, то Світлодіодна – близько 15 кВт/год. Різниця досить відчутна.

Вода і газ

Важливо встановити лічильник, який допоможе контролювати кількість споживаної води і економити там, де це можливо. У випадку з газом також потрібно обов'язково мати лічильник. Нехай і доведеться трохи вкластися, щоб його встановити, але це окупиться. Особливо вигідною така установка буде в квартирі, де проживає кілька людей, так як стандартний норматив по газу формується з урахуванням кількості мешканців в приміщенні.

Опалення

Суми в платіжках за опалення в холодну пору року найвищі, але заощадити можна і на цьому. Втім, доведеться постаратися. В першу чергу подбає про те, щоб житлове приміщення було максимально енергоефективним. Для цього потрібно замінити вікна в будинку на пластикові або заклеїти рами на вікнах папером або утеплювачем. Це допоможе заощадити до 30% на опаленні. Крім того, можна утеплити і засклити балкон, а також утеплити фасад.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Для того щоб економити на опаленні особливо централізованому треба для початку мати індивідуальний лічильник. Але наші тепловики таке устаткування не дозволяють!
Відповісти
Ти такий же необізнаний як автор цієї статті. Не тільки дозволяють а й самі встановлюють якщо такий як ти на це не здатен. Держава про такі оморфні тіла, які лише сидять на дівані і пер....дять в квартирі попіклувалась. А на рахунок статі - просто сміх. Де ви бачили щоб після заміни вікон в квартирі або, тим більше заклнювання їх папером платіжка зменшилась хоча б на 1%))). Ти спочатку в тему вниени а потім пиши
Відповісти
А ви мені пане не тикайте бо можете зламати!!!! Культурний грамотєй!!!
Відповісти
Озвуч хоч одну адресу в кого на централізованому опаленні стоїть індивідуальний лічильник тепла!
Відповісти
Ти бред нксеш
Відповісти
Ти бред несеш
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні