Акції «Пепсі»: як інвестувати та що враховувати*

0
-4
Акції «Пепсі»: як інвестувати та що враховувати*

PepsiCo — один із найбільших світових виробників харчових продуктів та безалкогольних напоїв. Продукція компанії продається у більше ніж 200 країнах світу, що дозволяє постійно нарощувати виторг. За цим показником «ПепсіКо» є другим за величиною виробником у своїй сфері. Акції емітента належать до найцінніших активів американської фондової біржі Nasdaq Stock Market, де вони включені в індекс Nasdaq-100. Інтерес інвесторів до такого фінансового інструменту завжди великий. 


Акції Pepsi на біржі Nasdaq почали торгуватися з грудня 2017 року. Їхнє перенесення з NYSE було продиктоване прагненням отримати доступ до унікального портфеля інструментів та послуг Nasdaq, що забезпечує ефективну взаємодію з інвесторами. Детальніша інформація про акції «Пепсі» — за посиланням https://ffin.ua/stocks/PEP


Що визначає ціну акцій компанії 


Якщо оцінити динаміку цін акцій «Пепсі», то стає зрозумілим, чому багато інвесторів прагнуть мати цей актив у своєму портфелі. На початку 2000 року вартість цінних паперів емітента становила $29,70 (за одиницю), а в грудні 2020-го вона вже досягла позначки $148,77. У січні 2022 року був зазначений максимум (ціна однієї акції становила $177,24). 


Акції Pepsi мають високий потенціал росту. Проте вони чутливі до різних факторів ринку, під впливом яких ціна активу може продовжувати рости або почати зниження. Серед них варто виділити: 



  • дані, які надає компанія у своїх фінансових звітах; 

  • прояви кризи на глобальному та регіональних ринках; 

  • новини про великі придбання та продажі; 

  • дані про розширення чи скорочення продуктової лінійки; 

  • рівень світових цін на сировину, яка використовується у виробництві; 

  • внутрішня політика країн, котрі є основними споживачами продукції PepsiCo. 


Найбільший вплив на ціну акцій PEP мають результати фінансової діяльності компанії. Оцінивши звіти, можна зробити висновок, що PepsiCo більшу частину часу демонструє хороші показники. Проте були роки, коли спостерігалося зниження темпів її розвитку. 





Як купити акції Pepsi 


Доступ до платформ, на яких можна придбати цінні папери PEP, надає брокер (Рейтинг брокерів для купівлі акцій). Більшість інвесторів обирає компанії, з допомогою яких є можливість торгувати онлайн. Після відкриття брокерського рахунку та його поповнення варто починати торги. Роблять це самостійно чи з допомогою інвестиційного консультанта (треба обрати компанію, яка надає таку послугу). 


Брокер перегляне вартість акцій PepsiCo, допоможе відстежити динаміку котирувань, вивчити новини про компанію та ознайомитися з рекомендаціями аналітиків. Це дозволить правильно обрати стратегію. 


Перспективи та ризики при покупці акцій «Пепсі» 


Акції PepsiCo торгуються в районі свого історичного максимуму. Їхній ріст підкріплений хорошими показниками, досягнутими компанією в першому кварталі 2021-го. Чистий виторг у третьому кварталі того ж року зріс до $20,189 млрд, перевищивши очікування аналітиків. Це дозволило багатьом із них зробити оптимістичний прогноз на найближчу перспективу. 


Проте купувати акції «Пепсі »за поточною ціною не варто. Їхня покупка на історичному максимумі таїть у собі підвищений ризик. Ймовірність відскоку ціни від досягнутого рівня висока. Тому найкращим рішенням буде покупка у певній ринковій ситуації.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні