Рада повернула індексацію пенсій для окремих категорій громадян: деталі

0
4
Рада повернула індексацію пенсій для окремих категорій громадян: деталі
Верховна Рада проголосував за щорічну індексацію пенсію для окремих категорій громадян. Також народні депутати встановили дату індексації – щорічно це відбуватиметься 1 березня.

Законопроєкт № 4668 розглядали у Верховній Раді 15 лютого, повідомляє 24 канал. За документ проголосували 352 народні обранці.

Тепер визначена дата шорічної індексації пенсій – це 1 березня. Також щороку виплати перераховуватимуть військовослужбовцям, державним службовцям та іншим категоріям пенсіонерів на загальних умовах.

Інші важливі положення ухваленого закону:
-призначати достроково пенсії за віком за півтора роки до досягнення пенсійного віку особам, трудовий договір з якими розірвано зв’язку із змінами в організації виробництва та за інших умов;
-призначати достроково пенсії матерям (батькам) дітей, хворих на тяжке, рідкісне захворювання, яким не встановлено інвалідність.
збільшити віковий поріг визначення дитини особою з інвалідністю з дитинства з 16 до 18 років;
-встановити, що непрацездатними членами сім’ї також вважаються чоловік (дружина), батько, мати, якщо вони досягли віку 65 років;
-усунути різницю в розмірах надбавок за однакову тривалість більш пізнього виходу на пенсію, яка наразі в деяких випадках відрізняється в декілька разів залежно від часу виходу на пенсію (до чи після 2004 року).

Зазначимо, що раніше у Мінсоцполітики заявляли, що з 1 березня для понад 10 мільйонів українців зростуть соціальні виплати. Підвищення має сягнути 14%. На такий крок в уряді вирішили піти через зростання споживчих цін у 2021 році.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні