Продукти, які не варто зберігати в холодильнику

0
-1
Продукти, які не варто зберігати в холодильнику
Насправді, більшість продуктів не потребує зберігання в холодному місці, хіба що недовго для свіжості перед подачею.

Про це пише FoodandMood.

Дині і кавуни

Якщо ці продукти ще не розрізані на часточки, то вони спокійно зберігаються при кімнатній температурі. Виняток - якщо ви любите прохолодну соковиту м'якоть, поставте ненадовго охолодитися перед вживанням.

Помідори

Знову ж таки, якщо це не салат і не залишки нарізаних помідорів зі столу, то помідори чудово зберігаються на підвіконні - дозрівають на сонці. Займати ними полку в холодильнику не варто.

Картопля

Це один з продуктів, який холодильник навіть псує: від холоду крохмаль в картоплі перетворюється в цукор, а вживання такого продукту не зовсім бажано. Зберігайте коренеплоди в прохолодному місці, наприклад, під раковиною або в підвалі.

Цибуля

Цибуля також псується в холодильнику - в ньому утворюється неприємний слиз з характерним запахом. Їсти такий продукт неможливо. Тому потрібно зберігати в місці, яке добре провітрюється і в якому низька вологість.

Базилік

Більшість трав все ж зберігається в холодильнику, але тільки не базилік. Від холоду він в'яне і слабшає, а також швидко вбирає запахи від інших продуктів. Базилік досить поставити в склянку з водою і залишити в темному місці.

Мед

У холодильнику кристалізація меду прискорюється - він тепер скоріше стане цукровим. Тому бажано зберігати мед при кімнатній температурі в невеликих баночках, щоб потім було зручно його діставати. Та й є прохолодний мед - сумнівне задоволення.

Хліб

Не дарма ж придумали хлібниці, так як зберігати цей продукт бажано в сухому місці при кімнатній температурі. У холодильнику, всупереч очікуванням, хліб швидко зачерствіє, а якщо замотаний в целофан, ще й покриється цвіллю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні