Депутати повернули собі 100% надбавки до окладу

1
3
Депутати повернули собі 100% надбавки до окладу
Депутати Верховної Ради повернули собі 100% надбавки до окладу. За відповідні зміни у законодавстві проголосувало 305 нардепів. До чого діяти норми про доплати почнуть заднім числом – з 1 січня 2022 року. Тепер кожен депутат зможе отримувати мінімум 49 620 грн.

Про це пише OBOZREVATEL.

Відповідна постанова опублікована на сайті Ради. За нею, тепер місячна зарплата українського депутата складатиметься з:

посадового окладу в розмірі 10 прожиткових мінімумів (станом на 1 січня 2022 року – 2 481 грн, тобто, кожному депутату нараховуватиметься 24 810 грн);

надбавки у розмірі, що діяла на 1 січня 2020 року згідно з постановою Кабінету міністрів України від 20 квітня 2016 р. № 304.

Цією постановою Кабміну передбачалися:

надбавка за інтенсивність праці у розмірі до 100 відсотків посадового окладу;

премія відповідно до їхнього особистого внеску у загальні результати роботи;

матеріальна допомога на оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі, що не перевищує середньомісячну заробітну плату працівника.

Разом з тим, ухвалена постанова передбачає, що:

оклад депутатів, які займають посаду першого заступника, заступника голови комітету, секретаря комітету, першого заступника, заступника голови депутатської фракції, голови підкомітету встановлюється на 3% вище за оклад члена комітету;

голови Комітету – на 5%;

заступника голови Верховної Ради – на 10% вище за посадовий оклад народного депутата України-члена комітету;

першого заступника голови – на 15%;

голови ВРУ – на 20% вище за посадовий оклад народного депутата.

Таким чином, оклад кожного депутата складе 24 810 грн + він може отримати таку ж надбавку за інтенсивність праці. Без урахування інших надбавок розмір окладу становитиме 49 620 грн. А з ними – ще більше.

Крім того, загальний місячний фонд для оплати праці помічників-консультантів народного депутата України встановлено в розмірі 29,2 прожиткового мінімуму. Тобто, він становить 72 445 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За що їм добавка за те що прогулюють, чи за те що штани протирають? А якже "пухкі конверти з плюшками" за кожне голосування?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні