В Україні відсьогодні запровадили надзвичайний стан: що це означає

0
-6
В Україні відсьогодні запровадили надзвичайний стан: що це означає
Верховна Рада україни проголосувала за введення надзвичайного стану з 0:00, 24 лютого терміном на 30 діб.

Про це йдеться в Указі президента України.

Указом передбачено:

• Встановлення особливого режиму в'їзду і виїзду, а також обмеження свободи пересування територією, де вводиться надзвичайний стан (за потреби).

• Обмеження руху транспортних засобів та їхній огляд (за потреби).

• Посилення охорони громадського порядку та об’єктів, що забезпечують життєдіяльність населення та народного господарства.

• Заборона проведення масових заходів, крім заходів, заборона на проведення яких встановлюється судом.

• Заборона страйків.

• Тимчасова чи безповоротна евакуація людей з місць, небезпечних для проживання, з обов'язковим наданням їм стаціонарних або тимчасових житлових приміщень.

• Запровадження комендантської години (заборона перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень особи у встановлені години доби, за потреби, яку вводять голови ОДА).

• Перевірка документів у громадян, а в необхідних випадках - проведення особистого огляду, огляду речей, транспортних засобів, багажу і вантажів.

• Заборона призовникам, військовозобов'язаним та резервістам змінювати місце проживання без відома відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Центрального управління та/або регіонального органу Служби безпеки України, відповідного підрозділу Служби зовнішньої розвідки України.

• Заборона виготовлення і розповсюдження інформаційних матеріалів, що можуть дестабілізувати обстановку.

• Регулювання роботи цивільних теле- та радіоцентрів, заборона роботи аматорських радіопередавальних засобів та радіовипромінювальних пристроїв особистого і колективного користування.

• Особливі правила користування зв'язком та передавання інформації через комп'ютерні мережі (за потреби).

• Порушення у порядку, визначеному Конституцією і законами України, питання про заборону діяльності політичних партій, громадських організацій в інтересах національної безпеки та громадського порядку, охорони здоров'я населення або захисту прав і свобод інших людей.

Згідно з документом, запровадити НС пропонується на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської та Чернівецької областей, а також у Києві.

Під час позачергового засідання ВР, депутати наголосили, що більшість заходів вживатимуться лише за необхідності та не обмежуватимуть прав людей.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні