--> У Луцьку врятували немовля вагою 420 грам. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку врятували немовля вагою 420 грам. ВІДЕО

0
3
У Луцьку врятували немовля вагою 420 грам. ВІДЕО
Лікарі Волині врятували життя недоношеного хлопчика, який народився із вагою 420 грамів.

Про це пише 12канал.

Малюк народився на 24-му тижні вагітності із вагою всього 420 грамів.

Хлопчик Микола дихає майже самостійно, без респіратора, але ще на неінвазивній штучній вентиляції легень. За три місяці набрав у вазі та має 2 кілограми.

«Велике значення має первинна кардіореспіраторна стабілізація у пологовій залі. Саме ця золота хвилина є визначальною для подальшого життя таких дітей», – каже завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії Тетяна Загребельна.

Миколка є другою дитиною із надзвичайно маленькою вагою, яка народилася в обласному перинатальному центрі. Першою була дівчинка Аня. Нині їй уже рік і чотири місяці. Дитина здорова, хоча на початку мало хто вірив, що вона узагалі виживе.

Коли найгірше позаду, діти самостійно дихають і загрози життю немає, їх виписують додому. Потому – велика праця батьків і реабілітація як мінімум упродовж трьох років у центрі катамнестичного спостереження. Спочатку навідуються частіше. Якщо дитина розвивається як слід – рідше.

«У нас працюють реабілітологи, масажисти, ерготерапевти, психологи, логопеди, і ця команда дає їм таку мультидисциплінарну послугу», – розповіла завідувачка відділення катамнестичного спостереження за новонародженими Людмила Міліщук.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні