У Байдена знову відкинули заклик закрити небо над Україною

2
3
У Байдена знову відкинули заклик закрити небо над Україною
Радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван заявив, що Вашингтон забезпечує Україну протиповітряними системами та протитанковою зброєю, водночас відкинув заклики представників республіканської партії США закрити небо над Україною.

Джерело: CNN, The Guardian

Деталі: Салліван сказав у неділю, 13 березня, що Сполучені Штати зосереджені на наданні Києву протиповітряних систем, які допоможуть українцям досягти прогресу у бойових діях проти російських загарбників. Про які саме системи мова, він не уточнив.

Варто зауважити, що і США, і Україна намагаються не афішувати свою співпрацю у питанні передачі озброєнь, аби не давати Росії даних про реальній стан справ.

При цьому старший сенатор-республіканець Роб Портман у неділю закликав США і НАТО "закрити небо" над Україною, він зробив це після того, як російські війська вдарили бомбами по логістичному центру і тренувальній базі Яворівського полігону поблизу кордону України з Польщею.

Американська розвідувальна спільнота оцінила, що будь-яка спроба закрити небо над Україною "загрожує ескалацією конфлікту". США також відхилили пропозицію Польщі про постачання літаків Україні через американську авіабазу в Німеччині.

"…Ми чули безпосередньо від українців, що вони дуже хочуть (літаки МіГ – УП). Вони хочуть мати можливість краще контролювати небо, щоб дати їм шанс битися. Тому я не розумію, чому ми цього не робимо", - наголосив Портман.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще взагалі б промовчав.
Відповісти
Оо, пєтух магаданський закукарєкал. Попрацював ротиком вирішив ще тут підзаробити. Видно мало платять братки тобі за отсос. Ну друкуй-друкуй. Мені насрати на тебе і на твої дибільні опуси. Іди вслід за "руSSкім карабльо"!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні