ЗМІ: Китай готовий надати Росії військову допомогу

1
-13
ЗМІ: Китай готовий надати Росії військову допомогу
Американські дипломати повідомили своїх союзників у Європі й Азії, що Китай висловив готовність надати військову допомогу Росії на тлі війни в Україні.

Джерело: Financial Times

Деталі: Поінформоване джерело повідомило журналістів, що Державний департамент США розіслав своїм союзникам у Європі та Азії дані своєї розвідки про готовність китайського уряду постачати військову допомогу Росії.

Дипломати не надали додаткових деталей щодо обсягу й типу військової допомоги, яку хоче надати китайський уряд. Так само в повідомленні не назвали час, коли Китай надасть свою допомогу.

Високопосадовець Пентаґону відмовився прокоментувати на запит видання, чи Китай уже надав допомогу Росії, але підтвердив, що відомство пильно стежить за ситуацією.

Пряма мова неназваного посадовця Пентаґону: "Якщо Китай вирішить надавати матеріальну допомогу Росії, то швидше за все це матиме наслідки для Китаю.

По суті, ми бачимо, що Китай мовчки підтримує дії Росії: відмовившись запроваджувати санкції, звинуваючи Захід і Сполучені Штати за допомогу, яку ми надаємо Україні, і наполягаючи, що вони за мирне вирішення, але насправді нічого для цього не роблять".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За оте "готове надати" китайський бізнес за сьогодні втратив 52 мільярди доларів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні