Відома кількість російських генералів, які загинули в Україні

0
2
Відома кількість російських генералів, які загинули в Україні
Українці заявили про чотирьох загиблих російських генералів. Аналітики вважають, що російські воєнні дії в Україні очолюють близько 20 генералів, а це означає, що якщо всі повідомлення про смерті підтвердяться, п'ята частина російських генералів була вбита в бою. Через такі великі втрати деякі експерти вважають, що генерали не просто опинилися не в тому місці не в той час, а що українці, ймовірно, свідомо обирають за мішені російських офіцерів вищого рівня.

Про це повідомляє ВВС.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час бойових дій загинув ще один російський генерал. Він не назвав імені офіцера, але радник голови МВС України Антон Геращенко повідомив, що бійці "Азову" вбили генерал-майора Олега Мітяєва.

Генерал Мітяєв загинув під Маріуполем і є четвертим загиблим генералом, про якого заявили українці. Через це виникає питання - чому такі високопоставлені російські військові перебувають так близько до лінії фронту.

Також є підтверджені численні повідомлення про загиблих командирів дивізій та полків.

"Я не думаю, що це нещасний випадок. Один - це нещасний випадок, але так багато означає, що вони є мішенями", - сказала ВВС Ріта Конаєва з Джорджтаунського університету.

Читайте також: В Україні вже загинули 8-9 російських генералів, - Арестович

У розмові з Wall Street Journal людина з найближчого оточення президента Зеленського сказала, що в Україні є група військової розвідки, яка займається атаками на російських офіцерів: "Вони шукають високопоставлених генералів, льотчиків, командирів артилерії".

За словами Конаєвої, оскільки українські військові програють за чисельністю, їхня орієнтація на високопосадовців може стати важливою частиною інформаційної війни. "Якщо припустити, що є елемент свідомого націлювання, це живить моральний дух України. Є елемент перемоги. Це надихає".

Щоб Україна могла націлюватись на конкретних російських офіцерів, вона повинна знати, де вони. Аналітики кажуть, що Росія використовує відкриті канали зв'язку, які можуть дати підказки про те, де розташовані ті чи інші цілі.

"Якщо росіяни використовують мобільні телефони чи аналогові радіостанції для зв'язку зі старшими офіцерами, українці мають усе на тарілці", - сказав BBC аналітик з питань оборони Конрад Музика з Rochan Consulting.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні