У в'язницю до 12 років: в Україні каратимуть за зйомку переміщень колон ЗСУ

1
5
У в'язницю до 12 років: в Україні каратимуть за зйомку переміщень колон ЗСУ
Верховна Рада запровадила кримінальну відповідальність за зйомку на фото чи відео переміщень ЗСУ.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Кримінальний кодекс доповниться Статтею 114-2 в якій йдеться про поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану

Таким чином у разі поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння, бойових припасів в Україну, в тому числі й про переміщення територією України (якщо така інформація не розміщувалась у відкритому доступі Генштабу ЗСУ чи Міноборони України чи в інших офіційних джерелах профільних відомств) - даний вчинок каратиметься позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо такаінформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, – карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені за попередньою змовою групою осіб або з корисливих мотивів, або з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України чи незаконним збройним формуванням, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: коментувати можуть тільки зареєстровані (премодерація)
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А за "вагнергейт" когось посадять?!!! Чи закони для "простолюдина", а своїх "потужних" чувачків не чіпають?!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні