Окупанти використовують полонених дітей як живий щит

0
-6
Окупанти використовують полонених дітей як живий щит
Окупанти використовують українських дітей як живий щит під час переміщення колон техніки.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Фіксуються непоодинокі випадки, коли окупаційні війська використовують українських дітей як живий щит для військової техніки. За повідомленнями місцевих мешканців, в селі Новий Биків (Чернігівська область) російські солдати взяли у заручники та посадили у вантажівки місцевих дітей. Мета цих дій – страхування колони військової техніки на марші", – повідомляють розвідники.

Окрім того російські військові використовують дітей як заручників для гарантії, що місцеве населення не видаватиме координати переміщення ворога українським захисникам. Випадки використання дітей для прикриття фіксуються в Сумській, Київській, Чернігівській, Запорізькій областях.

Випадки нелюдського поводження з дітьми фіксує українська сторона та міжнародні інституції. Інформацію про кожен з них передадуть до міжнародних кримінальних судів.

"Окупанти обов’язково понесуть відповідальність за кожен вчинений воєнний злочин", - додали в ГУР.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: коментувати можуть тільки зареєстровані (премодерація)
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні