Працював в Адміністрації екс-президента: в Україні затримали агента спецслужб рф

2
2
Працював в Адміністрації екс-президента: в Україні затримали агента спецслужб рф
Контррозвідка СБУ затримала агента російських спецслужб, який працював у Адміністрації колишнього президента та в інших державних структурах.

Про це повідомляє СБУ.

Затриманий розповів, що до 2014 року працював в органах внутрішніх справ Донецької області, а коли почалася АТО, то втік до Росії, де і був завербований. Він розповідає, що працював у штабі, де кураторами були депутати Держдуми Йосип Кобзон і Геннадій Зюганов.

В СБУ зазначають, що затриманий з 2014 року працював на Головне управління Генштабу Збройних сил РФ.

"Російські куратори обрали йому псевдонім "Регін" та поставили завдання - здобути секретну інформацію державного рівня. Для цього - навіть допомагали робити кар’єру в українських органах влади. Зокрема, цей агент працював у суді, згодом - в одному з Департаментів Адміністрації колишнього президента, а після того - навіть служив у війську. Ворожі спецслужби також оплачували йому навчання і поїздки за кордон", - повідомляє СБУ. На відео він розповідає, що працював в департаменті зовнішньої політики і європейської інтеграції Адміністрації президента, де йому вдалося "отримати інформацію серйозного характеру".

Зазначається, що окрім таємної інформації зрадник збирав компрометуючі дані про посадовців різного рівня та їх родичів - це мало стати важелями для їх подальшого вербування російськими спецслужбами.

Він повідомив, що служив і в Збройних силах України, де збирав дані. "З початком широкомасштабного вторгнення в Україну російська розвідка поставила перед агентом нові завдання - збирати інформацію про силові структури, відомості про новітні зразки зброї та військової техніки", - повідомляє СБУ.

В ході розробленої спецоперації співробітники Харківського управління СБУ перехопили канал зв’язку агента, встановили місце його перебування та схопили зрадника на Донеччині.

В повідомленні сказано, що під час допиту агент детально розповів про те, які вказівки він отримував від ворога та надав інформацію про осіб, що цікавили росіян, а також персональні дані відомих йому членів агентурної мережі РФ в Україні. Наразі з ним проводяться відповідні заходи для встановлення всього ланцюжку державних зрадників та колаборантів, які працюють на ворога.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну то теперішніх "кремлівських кротів" в ОП буде виловлювати наступна влада.
Відповісти
Стільки часу рив , і ніхто не бачив , і не чув , не вірю . СБУ , внутрішня безпека що робила весь цей час . Порох в темі 1000%
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні