--> Програми, які можуть прослуховувати користувачів з вимкненим мікрофоном | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Програми, які можуть прослуховувати користувачів з вимкненим мікрофоном

0
4
Програми, які можуть прослуховувати користувачів з вимкненим мікрофоном
Науковці Університету Вісконсін-Медісон вивчили, які програми прослуховують користувачів навіть з вимкненим мікрофоном, пише ТСН.

Автор дослідження Кассем Фаваз зазначив, що це програми на базі iOS, Android, Windows та Mac.

Вчені проаналізували 223 програми відеоконференцій, серед яких Zoom, Slack, MS Teams/Skype, Google Meet, Cisco Webex, BlueJeans, WhereBy, GoToMeeting, Jitsi Meet, Discord та інші. Деякі з них іноді збирають аудіо дані навіть, коли мікрофон вимкнений, а частина з них доставляє дані на свій сервер.

«У переважній більшості випадків, коли ви відключаєте запис, ці програми не відмовляються від доступу до мікрофона. Це проблема. Коли ви відключені, ви не очікуєте, що ці програми збиратимуть дані», - пояснив Кассем Фаваз.

Таким чином у компаній може бути дані, що їхні користувачі роблять у конкретний момент: готують їжу, слухають музику і так далі. Команда змогла визначити фонову активність на основі цих звуків із середньою точністю 82%.

Дослідники вважають, що вирішити проблему можна за допомогою легкодоступних програмних перемикачів або навіть апаратних перемикачів, які дозволять користувачам вручну вмикати та вимикати свої мікрофони.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні