Що згідно з народними прикметами не можна робити 6 травня

0
2
Що згідно з народними прикметами не можна робити 6 травня
Православні в цей день згадують Георгія Побідоносця — одного з найбільш шанованих християнських святих.

Про це пише Ukr.Media.

За легендою, святий вже після своєї смерті врятував від загибелі дітей. Георгій спустився з небес і вбив чудовисько, яке пожирало малюків.

Також не можна ображати домашніх тварин і підвищувати на них голос (в тому числі під час дресури). Наші предки були впевнені: в іншому разі в житті може наступити затяжна чорна смуга.

В цілому в день пам'яті Георгія Побідоносця заборонено гніватися, сваритися і якось по-іншому проявляти агресію. У народі вірили: того, хто не послухається цієї заборони, може вразити блискавка.

Селяни в цей час приступають до посівних робіт, миють худобу і вітають пастухів. За повір'ями, 6 травня не можна нічого в'язати, надягати одяг з вовни і навіть торкатися до неї. Інакше в будинку хтось може серйозно захворіти.

Жінкам в цей день не рекомендується надмірно активно "взаємодіяти" з волоссям: фарбувати їх, стригти або робити складні зачіски. Прапрапрабабусі попереджали: можна облисіти.

Народні прикмети про погоду

Наші предки казали: якщо у день пам'яті Георгія Побідоносця йде сильний дощ, значить цього року буде багато трави.

Також прапрапрадіди помічали: побачив на Георгія рій комарів — незабаром настане справжня спека.

Існувала в народі і така прикмета: якщо 6 травня вибухнула гроза, але грім був недовгим, незабаром буде сонце.

Тлумачення снів за місячним календарем

Сни, побачені цієї ночі, зазвичай, підказують, що необхідно зробити найближчим часом. Можуть снитися ті, перед ким ви в боргу (і цей борг потрібно якнайшвидше віддати) або ті, кого ви образили (і потрібно швидше вибачитися).

Крім того, в ніч із 5 на 6 травня можуть снитися пророчі сни. Визначити їх допоможе інтуїція. Правда, якщо сновидіння вам сподобалося, то для його втілення потрібно виконати як мінімум одну умову: нікому про нього не розповідати.

Також у ніч із четверга на п'ятницю ви можете побачити своїх близьких. На слова тих, хто до вас справді добре ставиться, треба звернути особливу увагу. Якщо вони про щось попередять і щось порадять не робити — слухайтеся беззаперечно.

Якщо в ніч з 5 на 6 травня вам привидиться волога (наприклад, ви потрапите у сні під дощ або плаватимете в басейні), потрібно оцінити ваш стан. Якщо у воді ви замерзли — перевірте своє здоров'я. Якщо вам, навпаки, було жарко — готуйтеся до порожніх клопотів. Комфортний нічний стан скаже про майбутній успіх у якійсь несподіваній справі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: коментувати можуть тільки зареєстровані (премодерація)
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні