Німецький промисловий гігант іде з росії: що зникне в агресора

0
-16
Німецький промисловий гігант іде з росії: що зникне в агресора
Німецький концерн Siemens залишить російський ринок через повномасштабне вторгнення РФ до України, йдеться в повідомленні компанії, інформує "Інтерфакс-Україна".

Siemens розпочав процедуру припинення своєї виробничої та операційної діяльності.

У Siemens нагадали, що після початку війни росії проти України компанія призупинила нові операції та міжнародні поставки в рф і білорусь. Міжнародні санкції та потенційні контрзаходи впливають на діяльність компанії в росії, зокрема, на залізничне обслуговування та ремонт.

Siemens вирішила провести впорядкований процес виходу з росії, наводяться в повідомленні слова CEO компанії Роланда Буша.

"Ми оцінюємо вплив на наших людей і продовжимо підтримувати їх у міру наших здібностей. Водночас ми надаємо гуманітарну допомогу нашим колегам і народу України та підтримуємо заклики світової спільноти до миру", - сказав глава Siemens.

Наразі до контуру Siemens входять, зокрема, операції у сфері автоматизації та цифровізації для промисловості, інтелектуальної інфраструктури, транспорту, розподілених енергосистем. У 2020 році компанія провела spin off, в результаті якого виділила енергетичний підрозділ в окрему компанію Siemens Energy (станом на кінець листопада 2021 року Siemens був найбільшим акціонером з часткою 35%).

Таким чином, у рф представлені дві окремі компанії - "Сіменс" та "Сіменс енергетика".

У РФ Siemens Energy є одним із основних постачальників енергообладнання. Компанії, зокрема, належить "Сіменс трансформатори" та 65% у СП із "Силовими машинами" - "Сіменс технології газових турбін" (СТГТ). Також Siemens Gamesa, що входить до Siemens Energy, є партнером "Енел росія" (MOEX: ENRU) у реалізації проектів у відновлюваній енергетиці в росії.

Крім цього, в росії у Siemens та групи "Сінара" діє спільне підприємство ТОВ "Уральські локомотиви", яке серійно випускає вантажні магістральні електровози постійного струму з колекторним тяговим приводом 2ЕС6 "Сінара" та з асинхронним 2ЕС10 "Граніт", а також електрички "Ластівка" і магістральні електровози змінного струму 2ЕС7.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-16

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні