Медведчук розкрив схему розкрадання держмайна: звинувачує Порошенка?

3
4
Медведчук розкрив схему розкрадання держмайна: звинувачує Порошенка?
Екснардеп-зрадник Віктор Медведчук розповів про схему приватизації магістрального нафтопроводу та заявив, що робив це на особисте замовлення експрезидента Петра Порошенка.

Про це повідомляє СБУ.

Медведчук розкрив суть схеми за якою привласнили державний об'єкт: магістральний нафтопровід "Самара-Західний нрапрямок". Зокрема, екснардеп-зрадник заявив, що неабияку роль у цьому зіграв Петро Порошенко. За його словами, саме Петро Порошенко особисто звернувся до Віктора Медведчука, аби той допоміг зв'язатися з керівництвом росії та погодив, аби українські інстанції допомогли без проблем прийняти усі необхідні для того рішення.

"Щоб цей трубопровід став приватною власністю, а по факту – власністю самого Порошенка, необхідно було виконати низку дій… Суди, прокуратура, Антимонопольний комітет, Фонд держмайна – всі вони приймали рішення, звісно, необхідні для особистих інтересів президента Порошенка", – повідомив Медведчук.

Віктор Медведчук зазначив, що за рік роботи трубопровід приніс вдвічі більше доходу, аніж витратили на його викуп - до 42 млн доларів США. Втім, робота магістралі закінчилась щойно Петро Порошенко припинв свої повноваження.

Втім, Медведчук розповів й про те, як у 2014-2015 роках налагодив закупівлю вугілля для потреб енергетики України з тимчасово окупованих так званих "Л/ДНР". Купівлю вугілля він замовив фактично у ватажків бойовиків.

"У цьому була задіяна фактично вся верхівка державного апарату, починаючи з Президента і закінчуючи міністрами, правоохоронцями і тими, хто безпосередньо реалізовував цю схему", – пояснив затриманий.

Також назвав конкретні прізвища високопосадовців. Серед них колишні урядовці, екскерівництво Нацбанку, нардепи та представники правоохоронних органів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А по "зеленій владі" він нічого не розповів? Що там з Чонгаром? Чи в суфлеру про таке не написали?
Відповісти
де ще одна гнида коломойський і його свора шакалів аде хан ахметов
Відповісти
10 років як Поршенком подавився путін не Зеленським а Порошенком
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні