В Угорщині ввели «надзвичайний воєнний стан»: чи є небезпека для України

0
12
В Угорщині ввели «надзвичайний воєнний стан»: чи є небезпека для України
Віднині в Угорщині почав діяти «надзвичайний воєнний стан», в результаті чого зявилися різні інтерпретації щодо мотивів таких дій Віктора Орбана, пише телеграм-канал Телебачення Торонто.

Політолог Дмитро Тужанський, який професійно займається угорською тематикою пояснює, чому небезпеки для України в цьому немає.

«Це надзвичайний стан (або якщо дослівно то надзвичайна ситуація), а не воєнний стан. На жаль, маніпуляція щодо запровадження саме військового стану в Угорщині є результатом безвідповідальної маніпуляції на рівні угорського уряду. Чимало видань опублікували саме це формулювання, хоча в законодавстві такого формулювання немає. Аналогічна маніпуляція досі лунає в офіційній риториці про те, що Угорщина забороняє транспортування зброї для України своєю територією, хоча рішенням уряду вона це якраз дозволяє», - пояснює Дмитро Тужанський.

Він також розповів, що в Угорщині надзвичайний стан діє з березня 2020 року. Його було запроваджено в 2 спроби з певними змінами якраз у першій половині 2020 року через пандемію коронавірусу. В останнє цей надзвичайний стан було продовжено в Угорщині у грудні 2021 року і він мав діяти до 31 травня цього 2022 року включно.

«Важлива деталь: нинішній надзвичайний стан через ковід в Угорщині діє навіть в умовах, що фактично всі карантинні обмеження (носіння масок у приміщення, великі мітинги, тощо) скасовані ще з початку березня. Зараз виходить, що один надзвичайний стан змінює інший», - заявив Тужанський.

Експерт додав, що що запровадження нового надзвичайного стану через війну в Україні не є екстраординарною новиною для всіх, хто слідкує за діями команди Орбана.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні