Кому з чоловіків можна перетинати кордон під час воєнного стану

0
10
Кому з чоловіків можна перетинати кордон під час воєнного стану
Кабінет міністрів України вніс зміни до правил перетинання державного кордону громадянами України та бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану, пише УНН.

Водії

Під час воєнного стану дозволений пропуск водіїв, що здійснюють перевезення медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги автомобільними транспортними засобами для потреб Збройних сил, інших військових формувань, а також населення України.

Рішення про виїзд за межі України, яке дає можливість перетину державного кордону водіям, приймається на строк не більше шести місяців. Воно приймається Мінінфраструктури або військовими адміністраціями. Водії можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 30 календарних днів з дня перетину державного кордону.

Також дозволений пропуск водіїв компаній, що мають транспортні ліцензії. У такому випадку перетин державного кордону здійснюється лише на транспортному засобі, повна маса якого становить 3500 кілограмів та більше. Такі водії можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 45 календарних днів з дня перетину державного кордону.

Працівники підприємств залізничного транспорту

Працівникі підприємств залізничного транспорту, які забезпечують функціонування та безперебійну роботу залізниці, мають дозвіл на виїзд. Це рішення приймається на строк не більше шести місяців на підставі листів підприємств залізничного транспорту, у яких містяться відповідні обґрунтування та наявні підтвердження обсягів перевезень вантажів залізничним транспортом в період воєнного стану.

Спортсмени

Під час воєнного стану пропуск дозволяється тим спортсменам, які включені до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю; тренерів із складу національних збірних команд, спортивних суддів та інших фахівців, що забезпечують, зокрема, організаційне, науково-методичне, медичне супроводження, антидопінговий контроль тощо підготовки спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України.

«Особи можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 30 календарних днів з дня перетину державного кордону», - зазначається в постанові Кабміну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні