«Ракети можуть полетіти у бік Заходу»: до чого готується Польща

1
11
«Ракети можуть полетіти у бік Заходу»: до чого готується Польща
Посол України Андрій Дещиця заявив, що росія може обстріляти територію Польщі і ця держава готується до такого ймовірного сценарію, навіть незважаючи на те, що Польща – член НАТО, пише ТСН.

Окрім того, для Польщі існує також російська загроза з території білорусі.

«Те, що Польща серйозно готується – це серйозно, і я думаю, вони правильно роблять. Тому що існує стародавня приказка: хочеш миру – готуйся до війни. І якщо Польща бачить, до чого може довести ця агресивна політика росії в Україні, то цілком на часі готуватися до того, щоб це не сталося у Польщі. Щоб не було подібних Буч, Ірпенів і Гостомелів у Польщі. Тому вони цілком серйозно готуються до цього – вони оновили закон про оборону, збільшили бюджет про оборону, збільшили кількість територіальної оборони, проводять закупівлю сучасних видів озброєння для армії», – розповів український посол.

Чи нападе росія на Польщу – це питання треба ставити самій рф, але це цілком можливо, зазначив Дещиця.

«Росія обстрілює Львів чи Яворів, який розташований за кілька десятків кілометрів від Польщі, і цілком можливо, що ці ракети можуть полетіти на 20 кілометрів у бік Заходу. А це вже буде територія Польщі», – пояснив дипломат.

Він також висловив думку, що членство Польщі в НАТО «не має значення, тому що може бути навіть і людська похибка або емоційне рішення».

«Це може статися і у випадку, якщо Польща зробить якісь заяви і тоді росія може пробувати її обстрілювати», – додав посол України.

Він також зазначив, що невідомо ще, чи не буде використана білорусь як плацдарм для нападу на Польщу.

«Те, що відбувалося на польсько-білоруському кордоні восени минулого року – це була своєрідна атака, підготовлена білоруськими і російськими спецслужбами проти Польщі. Якби тоді Польща дозволила цим так званим мігрантам і впустила б їх на свою територію, невідомо, чи була б стабільна ситуація в Польщі, чи не розхитали вони б її, чи не були це диверсійні групи, які б розхитували ситуацію всередині. Тому цілком реально, що Польща має загрозу і від росії, і від росії за підтримки білорусі», – наголосив Дещиця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо буде обстріл, то нехай поляки дадуть "повну отвєтку", а не чухаються як "дехто" при владі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні