Колишній поліцейський катував мирних жителів разом із окупантами

0
-1
Колишній поліцейський катував мирних жителів разом із окупантами
Колишній поліцейський з Луганська Олег Полежаєв вступив до лав окупантів та катував мирних українців у Харківській області.

Про це йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора.

Ім’я зрадника назвали у Харківській облпрокуратурі. Зазначається, що він причетний до катування щонайменше чотирьох людей.

“За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру чоловіку за фактом добровільної участі в збройних формуваннях держави-агресора та надання таким формуванням допомоги у веденні бойових дій проти Збройних сил України”, – повідомили в ОГП.

Там зазначили, що проти колаборанта порушено справу за ч. 7 ст. 111-1 КК України.

Як встановили слідчі, колишній працівник поліції Луганську у березні 2022 року вступив до складу незаконного збройного формування “ЛНР”. У березні-квітні 2022 року він, разом із силами окупантів, перебував у тимчасово окупованому селі Цупівка Харківського району.

Читайте також: Омбудсвумен Денісову звільнили за “сенсаційні” повідомлення про зґвалтування?

Там агресори захопили місцеву школу, де допитували людей. Допити, як було встановлено, проходили із залякуваннями та катуваннями. Від рук зрадника постраждали щонайменше четверо місцевих мешканців.

Наразі управління СБУ в Харківській області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні.

Зазначимо, що Полежаєв ще з 2017 року занесений у базу сайту “Миротворець” за співпрацю з окупантами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: коментувати можуть тільки зареєстровані (премодерація)
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні