Хто з українців може не платити за доставку газу під час війни

0
-3
Хто з українців може не платити за доставку газу під час війни
Українці під час війни не звільняються від сплати комунальних платежів, однак побутові споживачі можуть не платити за розподіл (доставку) газу, але за однієї умови, пише today.ua.

За інформацією Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, в умовах дії воєнного стану від оплати послуг розподілу природного газу звільнено тих, у кого:

внаслідок російської агресії була пошкоджена розподільна інфраструктура і це унеможливило виконання зобов'язання облгазів у частині забезпечення цілодобового доступу до газорозподільної системи;

внаслідок російської агресії було пошкоджено об'єкт газоспоживання споживача та/або його внутрішньобудинкова система газопостачання, що призвело до неможливості використання споживачем свого права користуватися послугами розподілу природного газу.

У вищезазначених випадках плата за розподіл газу не нараховується на період відсутності цілодобового доступу до газорозподільної системи.

Проте, якщо облгаз усунув несправність у пошкодженій системі газопостачання, споживач знову платитиме за доставку газу в повному обсязі.

У разі будь-яких пошкоджень потрібно повідомити облгаз, написавши особисто заяву, в якій вказати адресу домогосподарства, номер особового рахунку та додати документальне підтвердження руйнування будинку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні