Шольц, ймовірно, висить на гачку у кремля, який має на нього серйозний компромат, — ЗМІ

0
3
Шольц, ймовірно, висить на гачку у кремля, який має на нього серйозний компромат, — ЗМІ
За канцлером Шольцем є цікава версія, чому він відмовляється постачати зброю в Україну, незважаючи на вимогу парламенту, ЗМІ та німецького суспільства загалом, яке симпатизує та підтримує Україну, пише телеграм-канал УНІАН.

Є припущення, що Шольц висить на гачку кремля, який має на нього серйозний компромат.

Ця історія тягнеться ще з часів банкрутства фінансової компанії Wireсard, яка підробляла свої фінзвіти та намалювала у себе в балансі неіснуючі 1,9 млрд євро. Вона входила до Топ-30 компаній Німеччини і була однією з компаній, що формують фондовий індекс DAX.

Аудитори кілька років «не помічали» жодних проблем. Але найголовніше – їх не помічав фінансовий регулятор Німеччини BaFin. Регулятор BaFin знаходиться у прямому підпорядкуванні Міністерства фінансів, яким на той час керував Шольц.

Після розтину махінацій і банкрутства з'ясувалося, що один з топ-менеджерів Wireсard, Ян Марсалек, виявився російським шпигуном (ГРУ) і в розпал скандалу втік через білорусь до росії, прихопивши з собою практично весь архів Wireсard, у якому є вся конфіденційна інформація щодо різноманітних «чутливих» виплат, тобто хабарів для того, щоб потрібні люди не помічали проблем.

І тепер німецька преса висуває версію, що «дивна» поведінка Шольца пояснюється тим, що Марсалек (а отже – кремль) тримає цей архів при собі. І що його бездіяльність у справі Wireсard, коли був його міністром фінансів, було небескорисливим.

Це поки що лише версія. Але скандал знову набирає обертів. Преса у Німеччині кипить. І вже деякі парламентарі вимагають знову розпочати слухання у бундестазі та викликати на них Олафа Шольца.

Шольц в цій ситуації не має виходу: або він почне масовані постачання зброї в Україну, або тільки посилить підозри на свою адресу.

І вишенька на тортику:

Шольц був правлячий бургомістр Гамбурга, а Гамбург - побратим санкт-петербурга. І багато разів туди їздив. А ще він був генсеком СДПН тоді, коли Шредер (СДПН) був канцлером Німеччини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні