Чи чекати українцям дефіциту товарів у магазинах

0
-6
Чи чекати українцям дефіциту товарів у магазинах
У ході великої війни проти України російські окупанти руйнують заводи з виробництва продуктів харчування, через що у нашій країні намічається дефіцит товарів, але українські торгові мережі все активніше розставляють на полицях супермаркетів іноземны продукти, які на 5-20% дорожчі за вітчизняні, пише НВ.

Зазначається, що українські магазини з початку війни збільшили кількість імпорту на 15-20% від загального асортименту. Так, у пресслужбі найбільшого українського рітейлера «АТБ-Маркет» кажуть, що тепер більше закуповують за кордоном макарони, м'ясні консерви, кондитерську продукцію та непродовольчу групу товарів. Хоча визнають — постачання з українських заводів надійніше, хоча в країні триває війна.

«Будуть перебої у постачаннях через проблеми з логістикою або закупівлею сировини, але загалом ситуація повністю контрольована. Невеликий дефіцит є з товарами непродовольчої групи – зубні пасти, шампуні, пральні порошки: частину виробництв зупинено, частину зруйновано», – говорять в АТБ.

У «Сільпо» розповіли, чим замінили товари ДП Артемсіль, коли завод припинив роботу через обстріли, з прилавків багатьох магазинів зникла сіль.

«У квітні ми почали співпрацювати з одним із найстаріших підприємств у Європі – Дрогобицькою солеварнею у Львівській області. У травні знайшли нових постачальників у Польщі, Румунії та Туреччині», – розповіли в компанії.

Зазначається, що хоча українські торговельні мережі й налагоджують постачання важливих продуктів та співпрацюють із вітчизняними підприємствами, більшість іноземних продуктових брендів – незнайомі споживачам. Тому українці ставляться до них з обережністю, часто воліючи купити саме український товар.

Через це закордонним брендам важко закріпитись на нашому продуктовому ринку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні