--> Чи загрожує Україні спалах мавпячої віспи | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи загрожує Україні спалах мавпячої віспи

0
-1
Чи загрожує Україні спалах мавпячої віспи
Головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що ні одного випадку мавпячої віспи в Україні не зафіксовано і спалах цієї хвороби не загрожує країні, пише Укрінформ.

«Незважаючи на появу у світі мавпячої віспи, сьогодні на території України не зафіксовано жодної підтвердженої підозри або підтвердженого випадку нової хвороби. Відповідні інструкції по клінічному перебігу, по алгоритмах лікування, епідеміологічному нагляду, по лабораторній діагностиці були доведені до відома департаментів охорони здоров’я і центрів профілактики та контролю хвороб», - заявив Кузін.

За його словами, наразі діагностика відбувається лише по клінічних проявах. До кінця червня Україна очікує тестові системи від Всесвітньої організації охорони здоров’я, які будуть у резерві на випадок необхідності діагностування.

«Стосовно вакцинації, то незважаючи на те, що дві вакцини мають певний захист проти мавпячої віспи, вакцинація зараз не рекомендується. Основна причина полягає в тому, що цей вірус доволі важко передається від людини до людини і він має обмежений епідемічний потенціал. Тобто шанси на переростання у пандемію невеликі. Тому масову вакцинацію населення не рекомендовано», - пояснив Кузін.

Він додав, що, відповідно, закупівлі або поставка таких вакцин не ведеться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні