Повітряний простір чотирьох європейських країн порушив невідомий літак

4
4
Повітряний простір чотирьох європейських країн порушив невідомий літак
Невеликий двомісний літак Beechcraft увечері 8 червня влетів у повітряний простір Угорщини, Румунії, Сербії та Болгарії. Літак послідовно перехоплювали угорські та румунські ВПС, а також американські літаки F-16 із румунської авіабази НАТО.

Про це повідомляє видання digi24.

Двомоторний літак Beechcraft, приналежність якого не вдалося розпізнати, перетнув на малій висоті повітряний простір чотирьох країн Європи. Літак піднявся у повітря в Угорщині в районі Дебрецена приблизно о 17:30 без схваленого плану польоту та без увімкненого транспондера.

У повітряному просторі країни його супроводжували два літаки угорських Військово-повітряних сил (ВПС), у Румунії - літаки румунських ВПС, а також американські літаки F-16 із румунської авіабази НАТО.

Близько 19:00 літак протягом двох хвилин перетинав повітряний простір Сербії, а потім залетів до Болгарії.

За інформацією видання, на борту повітряного судна перебували двоє людей. При цьому пілот не відповідав на радіозапити і на візуальні сигнали, що передавались військовими літаками, які його супроводжували. Водночас літак не демонстрував ворожої чи небезпечної поведінки.

У румунському Міноборони додали, що в даний час болгарська влада вивчає зону останньої відомої позиції літака для його ідентифікації та з'ясування деталей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: коментувати можуть тільки зареєстровані (премодерація)
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пролетіти над ним на форсажі, то відразу відповість
Відповісти
То Лавров вирішив все ж таки потрапити до Сербії :D
Відповісти
Хм, військові літаки не змогли посадити таку "етажерку"? То що вже казати якщо залетить військовий літак.
Відповісти
Хм, військові літаки не змогли посадити таку "етажерку"? То що вже казати якщо залетить військовий літак.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні