11 червня - день пам'яті блаженного Іоанна: що сьогодні дозволено та заборонено робити

0
0
11 червня - день пам'яті блаженного Іоанна: що сьогодні дозволено та заборонено робити
Православна церква сьогодні, 11 червня, відзначає день пам'яті блаженного Іоанна, якого прозвали юродивим, тому що він з дитинства тяжів до подвижницького життя, пише УНІАН.

Іоанн також не носив одягу - ходив в старому і влітку, і взимку, терпів знущання від людей, а тим, хто приходив до нього за порадою - допомагав як міг. Відомо, що юродивий виніс всі тяготи заради Христа і помер в молодих літах.

Прикмети 11 червня

жито колоситься - буде багатий урожай грибів;
бджоли сидять у вуликах - чекати сильних злив;
густий туман вранці - урожай хліба буде мізерним;
багато павуків - до ясної і теплої погоди.

Що сьогодні не можна робити

Слов'яни вірили, що цей день збирає в собі всі нещастя, тому намагалися без потреби не виходити з дому і не шуміти. Також було не прийнято стрибати і бігати по землі - з 11 червня починає колоситися жито, а якщо потривожити землю, то урожай буде поганим.

Що можна робити 11 червня

Православні віруючі моляться святій Феодосії про гарний врожай, захист від пристріту і хвороб. Люди з цього дня починають підгодовувати худобу печеними коржами і бубликами, щоб підвищити плодючість. Також з цієї дати можна починати сіяти гречку на полях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні