--> У Кабміні назвали головну умову для зникнення черг на АЗС | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Кабміні назвали головну умову для зникнення черг на АЗС

0
-3
У Кабміні назвали головну умову для зникнення черг на АЗС
Черги за пальним на АЗС зникнуть після того, як буде забезпечено його запаси щонайменше на 2 тижні – наразі такі запаси складають 7-8 днів.

Про це під час всеукраїнського телемарафону заявила міністр економіки України Юлія Свириденко.

"Ситуація виправляється. Звичайно, черги є… Треба починати з того, що в країні війна, і був знищений нафтопереробний завод, який забезпечував нас і дизелем, і бензином, і нам з березня-квітня довелося повністю 97% каналів імпорту пального переорієнтувати на те, щоб знайти ці нові канали, забезпечити фізичний обсяг ресурсу і доставити його в країну", - сказала Свириденко.

За її словами, якщо в березні було імпортовано 60 тис. тонн пального, то в квітні цей обсяг зріс до 191 тис. тонн, а в травні – до 380 тис. тонн. В червні ж, за прогнозами міністра, імпорт пального може скласти 600 тис. тонн.

Свириденко наголосила, що попит буде задоволений в повному обсязі тоді, коли запаси у операторів будуть достатні щонайменше на 2 тижні.

"У нас зараз запаси після того, як була відпущена ціна, зростають – в критичні дні це було 2-3 доби, зараз це на 7-8 днів запасів пального і по дизелю, і по бензину. Звичайно, що до війни це було 15-16 діб. Коли ми зможемо досягнути хоча б такого обсягу запасів, можна буде стверджувати, що черги зникнуть. Зараз ми не можемо констатувати, що бензину і дизелю немає – є, але не в достатній кількості", - сказала міністр.

За її словами, з ринку Європи імпортується максимально можливий обсяг, і вже були перші поставки з США.

"Звичайно, Європа не була готова до такого підвищеного попиту з України, але зараз ми доставляємо звідусіль", - підкреслила Свириденко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: коментувати можуть тільки зареєстровані (премодерація)
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні