Рашисти пропонували військовополоненим прийняти громадянство рф та жорстоко били

1
-3
Рашисти пропонували військовополоненим прийняти громадянство рф та жорстоко били
Звільнені з російського полону двоє українських льотчиків - 29-річний Олексій Чиж та його друг – 33-річний Іван Пепеляшко розповіли як з них знущалися рашисти, пише ТСН.

Олексій Чиж розповідає, що він та Іван Попеляшко були тяжко поранені і щоб отримати лікування російські окупанти змусили їх прочитати на камеру заяву про те, що вони виступають проти війни в Україні, а в полоні до них добре ставляться. Проте насправді - українських льотчиків відмовлялись лікувати та постійно били. Також Олексія переконували прийняти російське громадянство.

«Вони питали мене: чому ви хочете повернутися в Україну? Подивіться, яка велика і потужна росія. Тут є багато можливостей», – каже льотчик з іронією та відзначає, що в лікарняній палаті були брудні простирадла, а розбите вікно було закрито папером.

Після лікування льотчиків відвезли до табору для військовополонених. Там їм давали лише склянку води на день та не дозволяли навіть помити рук. На восьмий день полону Олексію дали упаковку вологих серветок. У наметі було постійно холодно, з інших місць звільнені льотчики чули стогони.

Потім українських захисників перевезли до Курська. Там їх жорстоко побили та не надавали медичної допомоги.

Іван Попеляшко розповідає, що серед охоронців була жінка і він сподівався на її людяність, проте в її очах була лише байдужість до людських страждань. Також росіяни зірвали з шиї захисника хрестик.

«Навіщо тобі хрест? Нема тут Бога», – казали росіяни.

«Час полонених у в’язниці був насичений постійним потоком російської пропаганди. За словами льотчиків, українські в’язні в сусідній камері змушені були співати гімн росії та старі радянські пісні», - йдеться у розповіді льотчиків.

Українські воїни згадують, щоб вижити вони будували плани та майбутнє та мріяли повернутись додому і багато подорожувати.

CNN звернувся до Міноборони росії з проханням прокоментувати звинувачення двох пілотів, але не отримав відповіді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зате в нас кацапські полонені наче на курорті. Аж гидко!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні