Чому не можна стригти нігті та волосся: 21 червня - прикмети та заборони

0
2
Чому не можна стригти нігті та волосся: 21 червня - прикмети та заборони
Православна церква 21 червня відзначає день пам'яті преподобного Зосими, який жив у VI столітті і повністю присвячував себе подвигам, пише УНІАН.

Згідно з переказами, одного разу під час подорожі Зосима йшов з ослом, якого з'їв лев. Тоді преподобний звернувся до лева і сказав, що йому важко нести всі свої речі, і якщо хижак з'їв осла, то нехай сам тепер речі і несе. З цього моменту лев став ручним.

Прикмети 21 червня

багато роси вранці - буде хороший урожай конопель і льону;
згущуються хмари - на кілька днів погода зіпсується;
грім гримить до світанку - чекати на дощ;
птахи перестали співати - потрібно готуватися до грози і злив.

Що сьогодні не можна робити

Згідно з народними прикметами, сьогодні не можна прибирати в будинку - можна вимести добрі сили. Також небажано стригти нігті і волосся, інакше імунітет ослабне. З огляду на те, що 21 червня відзначається День літнього сонцестояння, ні в якому разі не можна стояти до сонця спиною - накликаєте на себе неприємності.

Що можна робити 21 червня

Назва свята «Федір Колодязник» з'явилося не просто так - цю дату вважали особливою колодязних справ майстра. За старих часів вони клали сковороди на ті місця на землі, де можна було вирити колодязь, а на ранок дивилися як запітніла сковорода, і вирішували - підходить обрана ділянка чи ні.

Колодязна вода здавна вважалася цілющою, як свята, на ній готували, в ній прали, нею ж і вмивалися. Вважається, що вода, взята з семи різних колодязів, може вилікувати людину від хвороб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні