--> Українські біженці займуть усі робочі місця в ЄС | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українські біженці займуть усі робочі місця в ЄС

0
-4
Українські біженці займуть усі робочі місця в ЄС
Приплив українських біженців до Європейського Союзу може поступово зменшити нестачу робочої сили в єврозоні, оскільки деякі з тих, хто рятується від війни, швидше за все, поселяться в ЄС назавжди.

Про це йдеться у заяві Європейського центрального банку.

В ЄЦБ зазначають, що за даними ООН, близько семи мільйонів людей, переважно жінки та діти, покинули Україну з 24 лютого, і щодня їдуть дедалі більше, і багато хто сподівається знайти довгострокові можливості працевлаштування у країнах ЄС.

Очікується, що багато біженців спочатку залишаться в країнах, що межують з Україною, враховуючи їхню географічну близькість, а потім поступово переїдуть в інші місця. На їхній кінцевий пункт призначення впливатиме загальна здатність країн приймати та розміщувати біженців, а також наявні українські громади, які б полегшили процес інтеграції.

"Згідно з усіма припущеннями, деталізованими досі, приблизні розрахунки вказують на середнє зростання робочої сили в зоні євро на 0,2–0,8% у середньостроковій перспективі. Це відповідає збільшенню чисельності робочої сили в зоні євро на 0,3-1,3 млн осіб", — йдеться у звіті регулятора.

В ЄЦБ заявили, що за рекордно низького рівня безробіття єврозона бореться зі дедалі більшим браком робочої сили, а приплив біженців може "злегка послабити" напруженість на ринку праці.

Водночас у банку зазначили, що працевлаштування біженців може виявитися складним через адміністративні бар'єри.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні