Чи буде висадка російського десанту в Одесі

0
-1
Чи буде висадка російського десанту в Одесі
Одеса залишається важливою ціллю для російської окупації. От тільки сил здійснити десантування в цьому місці в загарбників немає.

Пише 24 канал.

Росія продовжує контролювати своїми кораблями північно-західну частину акваторії Чорного моря. Вона блокує українські порти та окупувала острів Зміїний. А серед подальших планів – висадка десанту для захоплення Одеси. Але поки таких можливостей у ворога немає. Це підтвердив і речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

"Ми постійно говоримо про ризик проведення військово-морської десантної операції. Хоча наразі у ворога немає можливості це зробити. Немає сил, недостатньо засобів вогневого ураження", – розповів Сергій Братчук.

Загроза ракетних ударів
Натомість ймовірність завдання ракетних ударів залишається високою. За даними Сергія Братчука, для цього Росія вивела в море п'ять кораблів, які озброєнні крилатими ракетами "Калібр". Також там же є і підводний човен та чотири великі десантні кораблі.

Про те, що в акваторії Чорного та Азовського морів утримуються 5 носіїв високоточної зброї, які готові до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України, підтверджують і в Генштабі Збройних Сил України.

Ракетні удари по Півдню України
Нагадаємо, 20 червня російські окупанти впродовж 3 годин випустили по Півдню України 14 ракет. Це були 4 ракети Х-31А з винищувача та 10 ракет "Онікс".

В Одесі ракета влучила в логістичний продовольчий склад. Загинула цивільна особа – охоронець складу. Будівля згоріла.

Одна з ракет типу "Онікс" була запущена по Очакову – вона влучила в сільськогосподарські угіддя у передмісті. Її, скоріш за все, випустили з території окупованого Криму.​

Ще дев'ять ракет "Онікс" запустили по півдні Одеської області. В результаті обстрілів в дельті Дунаю пошкодили житлові будинки на островах, а в Білгород-Дністровському районі – влучили біля цвинтаря і біля об'єкта промислової інфраструктури.

Окрім того, ворог випустив дві ракети по Одещині вночі проти 20 червня, проте ППО вдалось їх збити.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні