--> Де Україна купляє бензин та дизель | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Де Україна купляє бензин та дизель

0
-6
Де Україна купляє бензин та дизель
Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков заявив, що Україні доводиться закуповувати пальне «скрізь, де можна дістати». Все через порушення традиційних ланцюжків постачання.

Україна змушена шукати альтернативні джерела палива, оскільки російське вторгнення завдало удару по маршрутах поставок. Про це розповів Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков в інтерв'ю Financial Times.

Ситуацію з пальним також значно ускладнює знищення внаслідок авіаудару нафтопереробного заводу у Кременчуці. На нього припадало близько 40% постачання бензину та ДП.

Кількість імпортерів пального до України стрімко зростає, але потрібно ще більше

Кубраков заявив, що раніше Україна отримувала паливо лише у найближчих країнах та портах, у Польщі та Румунії, але тепер країна змушена імпортувати пальне з Бельгії та Нідерландів.

Він додав, що країна отримує пальне «звідки його можна дістати». Нині весь імпорт йде із ЄС.

Кубраков прогнозує, що ситуація на ринку палива в Україні стабілізується у вересні. За його словами, саме до осені держава укласти довгострокові контракти з іноземними постачальниками.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні