--> Українки зваблюють у Польщі чужих чоловіків: обережно фейки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українки зваблюють у Польщі чужих чоловіків: обережно фейки

0
-1
Українки зваблюють у Польщі чужих чоловіків: обережно фейки
На Раді безпеки Організації Об‘єднаних Націй обговорили руйнівний вплив російської пропаганди та мови ненависті.

Пише ТСН.

Російська дезінформація шукає нові способи поширювати ненависть і неправду. Це відбувається як у соцмережах через так званих “ботів”, так і на найвищому державному рівні. Методи російської пропаганди та способи протидії її руйнівному впливу обговорили на засіданні Радбезу ООН.

Російська державна пропаганда багато років використовує засоби масової інформації, поширюючи, скажімо, брехню про те, що в Україні при владі нацисти. Але брехню розповсюджують не лише російські ЗМІ.

На засіданні Ради безпеки ООН відомий журналіст і громадський діяч Джаред Коен нагадав про те, що російською пропагандою від так званих “ботів” і “тролів” просякнуті соціальні мережі. Наразі російські шкідники працюють над тим, щоб спотворювати громадську думку про українців у світі.

Наприклад, розповів Коен, у Польщі російські боти намагаються поширювати у соцмережах думку, нібито українки-біженки приїхали туди не тікаючи від війни, а щоб “забирати” у польок їхніх чоловіків. Тобто це абсолютно цинічні, але вигадливі негідники, які намагаються грати на базових людських почуттях.

Але що говорити про анонімних інтернет-ботів, якщо офіційні особи РФ, серед яких і особисто Путін, і його дублер на президентській посаді Медведєв, і міністр закордонних справ Лавров, як мовилося на засіданні Радбезу, абсолютно відкрито поширюють неправду і ненависть.

Постпред України в ООН Сергій Кислиця нагадав присутнім, що Путін договорився до того, що вже відверто порівнює себе із російським царем Петром І.

“Путін хоче більше територій, порівнюючи себе з російським царем 18 століття Петром. “Нам випала доля повертати”, – сказав він про нові незалежні країни, претендуючи на “базові цінності”, які “складають основу <російського> існування”. Хочу запитати: чи зупиниться режим, який проголошує своїми “основними цінностями” імперські амбіції трьохсотлітньої давності? Ототожнюючи себе з російським царем, Путін не лише ставить під сумнів свій психічний стан. Диктатор публічно говорить про свою рішучість діяти і поводитися, як правитель 18 століття. А ми читаємо йому проповіді з цитатами зі Статуту ООН? Серйозно?” - говорив він.

Розмірковуючи над тим, як боротися із вбивчою російською пропагандою, дипломати й експерти, на жаль, не знаходять інших методів, аніж ті, про які вже відомо. Це - освіта і розвиток критичного мислення серед населення, підтримка журналістів і вільних медіа, розвінчання неправди і поширення правди.

На засіданні Радбезу ООН також наголосили, що дезінформація - це також воєнний злочин. І нагадали, що пропагандистів на Нюрнберзькому трибуналі судили поруч із політиками та військовими.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні