Окупанти катували та стратили відомого українського журналіста. ФОТО

0
-2
Окупанти катували та стратили відомого українського журналіста. ФОТО
Фотожурналіста Макса Левіна було страчено російськими військовими, про що йдеться у розслідуванні «Репортерів без кордонів», пише телеграм-канал Сьогодні.

Для проведення розслідування члени організації приїхали до села Мощун, за 20 кілометрів на північ від Києва. Саме там 1 квітня було виявлено тіла Левіна та військовослужбовця Олексія Чернишова. Група нарахувала 14 кульових отворів в обгорілій частині їхньої машини.

Зібрані докази вказують, що Макс Левін та Олексій Чернишов були страчені російськими військовими — ймовірно, після катувань, у день їх зникнення, 13 березня 2022 року.

Левін, швидше за все, був убитий одним або двома пострілами з близької відстані, а Чернишов міг бути спалений живцем – на такий висновок наштовхують докази, у тому числі розташування його тіла.

Поблизу були виявлені сліди перебування російських військових: упаковки продуктів та пластикові столові прилади, які все ще можуть містити сліди ДНК.

Левін та його супроводжуючий шукали зниклий безпілотник фотографа у лісі, де знаходилася російська армія.

Вбивство могло бути скоєно військовослужбовцями 106-ї повітряно-десантної дивізії або бійцями спецназу. Командує 106 дивізією полковник Володимир Селіверстов.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні