Українців чекає найскладніша зима: що буде з тарифами на газ

1
1
Українців чекає найскладніша зима: що буде з тарифами на газ
Голова «Нафтогазу» Юрій Вітренко спрогнозував, як країна переживе найближчу зиму, пише На Пенсії.

Чи вистачить газу на опалювальний сезон

За словами Юрія Вітренко, цього року споживання палива має скоротитись. Для проходження опалювального сезону Україні знадобиться 15-19 млрд. кубометрів палива.

Щоб не провокувати ще більшого дефіциту, Україна запровадила заборону на експорт газу та вугілля. Але все одно газу для спокійного проходження опалювального сезону може вистачити.

У «Нафтогазі» розглядають можливість отримання скрапленого газу через європейські ЗПГ-термінали, так і фінансування для закупівлі газу на європейському ринку. Як варіант, Україна зможе повернути цей газ за два роки після перемоги, збільшивши власний видобуток.

Що буде з тарифами на газ

Уряд обіцяє зберегти цьогорічні тарифи на комуналку на колишньому рівні. Адже багато людей залишилися без роботи і не можуть платити навіть за тими тарифами, які зараз встановлені. За різними оцінками, заборгованість за послуги ЖКГ уже перевищила 100 млрд. грн.

Якби газ продавався за ринковими цінами, то його ціна для підприємств ТКЕ була б у 4 рази більшою, ніж минулого сезону – близько 29 грн за кубометр. Але уряд обіцяє компенсувати різницю в тарифах і зробити так, щоб паливо для виробників тепла коштувало не більше 7,42 грн за кубометр. В цьому випадку тарифи на тепло не мають зростати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прийде опалювальний сезон-побачимо. А поки це лише бла-бла, піар.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні