--> Скільки грошей залишилось в України для армії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скільки грошей залишилось в України для армії

1
0
Скільки грошей залишилось в України для армії
Національний банк перерахував на потреби військових понад 17,3 млрд грн, залишок на спеціальному рахунку станом на 24 червня становить понад 180 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Станом на 24 червня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, перевищує 180 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Загалом Національний банк вже перерахував на потреби військових понад 17,3 млрд грн.

Усього з дня відкриття спецрахунка на нього було перераховано 17,5 млрд грн в еквіваленті. Зокрема понад 5,3 млрд грн в еквіваленті надійшло з-за кордону в іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари). Кошти надходили як від громадян та підприємств в Україні, так і від міжнародної спільноти (зокрема зі США, Великобританії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади, Болгарії, Гонконгу та ще багатьох країн світу).

Станом на 24 червня 2022 року залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить більше 133 млн грн. Крім того, Міністерство соціальної політики України, що є отримувачем та розпорядником коштів, які надходять на цей рахунок, вже перерахувало з нього понад 460 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф. Зокрема близько половини коштів надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США, євро, фунти).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай краше скажуть скільки вкрали
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні