Перестануть приймати біженців з України

0
3
Перестануть приймати біженців з України
Від 1 липня Рига припинить прийом нових біженців з України.

Не отримавши фінансування, від 1 липня Рига припинить прийом нових українських біженців, але продовжить обслуговувати тих, хто вже приїхав, повідомив на пресконференції голова Ризької думи Мартінш Стакіс.

Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомляє латвійська служба новин rus.lsm.lv.

Стакіс заявив, що через небажання відповідальних міністерств відгукнутися під загрозою перебуває і прийом нових біженців, і центр підтримки українських біженців у будівлі Ризького технічного університету на Ратушній площі.

Наразі у столиці зареєстровано 1800 мешканців України, які розміщені у місцях ночівлі для туристів.

Стакіс доручив відповідальним посадовим особам зв'язатися з готелями та повідомити, що самоврядування сплатить кошти, яких бракує, закликавши не розривати договору про розміщення біженців.

Таким чином, на оплату проживання біженців самоврядування щомісяця витрачатиме 450 тис. євро. Кошти візьмуть із резервного фонду і їх вистачить приблизно на два місяці.

Мер Риги заявив, що зараз до Риги прибуло 16 600 біженців, що на 3 тис. осіб більше, ніж передбачав національний план розміщення біженців.

Тому Рига більше не прийматиме нових біженців, доки не буде вирішено питання фінансування на їх утримання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні