--> Стали відомі імена впливових російських агентів в Україні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Стали відомі імена впливових російських агентів в Україні

1
5
Стали відомі імена впливових російських агентів в Україні
Спікер спецслужби Артем Дехтяренко розповів, що росіяни робили ставку насамперед на колишніх членів Партії регіонів та ОПЗЖ, які мріяли повернутися до влади, повідмляє Фокус.

За словами Дехтяренка, ще до початку чергового вторгнення проти України працювало понад 7 тис. співробітників ФСБ, і цей напрям постійно посилювався. У січні-лютому вони особливо активізувалися.

«Що стосується персоналій, то йдеться про колишніх членів «Партії регіонів», які давно втекли з України, і про політиків з ОПЗЖ. Вони дуже хотіли повернутися до влади, спираючись за таких умов на підтримку російських військ», — наголосив Артем Дехтяренко.

Зокрема, він назвав колишнього міністра оборони Павла Лебедєва, ексглаву СБУ Олександра Якименка, ексміністра МВС Віталія Захарченка, ексзаступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, колишнього главу Адміністрації президента Андрія Клюєва.

Він наголосив, що ці люди мали доступ до секретної інформації і досі можуть підтримувати контакти зі своїми колишніми підлеглими, які так чи інакше впливають на певні процеси в Україні.

«Наприклад, Сівкович і Клюєв створили в Москві так званий «політичний офіс», діяльність якого координується 5-ою службою ФСБ. Особисто Сівковичу відведено важливу роль у цій схемі, тому що він має широке коло контактів серед українського політикуму. Сівкович і Клюєв через свої зв'язки підбирають громадян України, яких ФСБ може залучити до підривної діяльності. Вони і сформували список лояльних до росії осіб, яких планувалося використовувати в окупаційних органах влади»,- підсумував чоловік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А єрмака, татарова та інших чому в переліку немає? Чи ними займатиметься наступна влада?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні