--> Українців не будуть випускати за кордон | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українців не будуть випускати за кордон

1
-2
Українців не будуть випускати за кордон
Деякі категорії військовозобов'язаних в Україні мають відстрочку від мобілізації, проте не завжди при цьому вони можуть виїхати за кордон, повідомляє юридичний порадник для ВПО.

За словами адвокатів, порядок виїзду за межі України в умовах воєнного стану регулюється Правилами перетинання державного кордону, які затверджені постановою Кабміну від 27.01.1995. № 57 (із змінами).

«Відповідні Правила, дійсно, містять норму щодо надання дозволу військовозобов’язаним, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, виїхати за кордон. Однак таке послаблення передбачено далеко не для всіх категорій осіб», - йдеться у повідомленні.

Так, право на відстрочку від призову, за умови невиїзду за межі України мають:

здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти;

наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь, і педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, закладів загальної середньої освіти, за умови що вони працюють відповідно у закладах вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки;

жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час проведення АТО (з числа військовослужбовців, працівників підприємств, установ, організацій, інших осіб, які залучалися до АТО тощо).

«Такі особи, у тому числі студенти українських вузів, які мають відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, наразі можуть виїхати за межі України лише за наявності інших підстав, наприклад, у разі: супроводу близького родича, що має інвалідність; утримання 3-х і більше дітей віком до 18 років тощо», - резюмували правознавці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а ви ще подрочіть
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні