ППО збили 14 крилатих ракет націлених на Львівщину

0
10
ППО збили 14 крилатих ракет націлених на Львівщину
Михайло Мироненко розповів, що за час повномасштабного вторгнення його підрозділ знищив крилаті ракети окупантів, які були націлені на Львівщину, пише АрміяІнформ.

«Перші дві крилаті ракети ми збили 13 березня, коли росіяни завдали масованого удару по Львівщині. Це неймовірне відчуття — бачити й розуміти, що щойно наш колектив переміг у протиповітряному бою, що нам вдалося захистити від удару важливі об’єкти, врятувати життя людей», - розповів командир.

На озброєнні дивізіону — зенітні ракетні комплекси, які здатні знищувати цілі на відстані до 75 кілометрів і на висоті до 27 кілометрів.

«24 лютого ми були на бойовому посту. За декілька днів до широкомасштабного вторгнення наш підрозділ уже діяв так, ніби ворог може завдати удару будь-якої миті — змінював позиції, маневрував. Ми робили все, щоб загарбники не могли виявити нашого місця перебування. Росіяни були впевнені, що знищать наші засоби протиповітряної оборони у перший день повномасштабного вторгнення. Але ми вистояли й боремося далі.

Протиповітряний бій — надзвичайно швидкоплинний. Вирішальне значення мають секунди, миті. Крилата ракета перебуває в зоні ураження комплексу дуже нетривалий час, інколи менше за хвилину. За цей час підрозділ має виявити ціль, захопити її та знищити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні