Громади приєднуються до ПЦУ

0
6
Громади приєднуються до ПЦУ
Впродовж минуло тижня 16 громад з 7 областей вирішили залишити УПЦ МП і перейти до ПЦУ.

Пише Релігійно інформаційна служба України.

Ще минулої неділі, 26 червня, на Білоцерківщині на Київщині у селі Храпачі релігійна громада святого Архистратига Божого Михаїла залишила лоно МП і перейшла до Православної Церкви України. Рішення було прийняте одноголосно, — повідомляє Микола Гопайнич.

28 червня звернулася, а 29го отримала указ парафія святого пророка Іллі с. Паришків Броварського р-ну про прийняття її до складу Переяславсько-Вишневської єпархії ПЦУ, — повідомили на сайті єпархії.

Так само 28го звернулася і 29го отримала указ парафія великомученика Пантелеймона Цілителя с. Бакумівка Броварського району про прийняття до складу Переяславсько-Вишневської єпархії.

В с. Денихівка громада після тривалого обговорення більшістю голосів підтримала перехід до ПЦУ. Збори відбулися 2 липня під дверима храму. Охорону заходу здійснювала поліція.

3 липня відбулися збори в смт. Гостомель, де парафіяни храму Покрови Богородиці прийняли рішення змінити юрисдикцію і перейти до ПЦУ.

Три громади 3 липня також змінили юрисдикцію і перейшли до ПЦУ у Рівненській області.

Громади села Берег і Смордва Дубенського району одноголосно проголосували за перехід до ПЦУ.

Громада церкви Воздвиження Чесного Хреста с. Почапки на Острожчині приєдналася до Православної Церкви України. На зборах в неділю, 3 липня, за проголосували 130 осіб, проти - 30. Загалом після російського вторгнення на Острожчині до ПЦУ перейшло 5 парафій. Про це повідомляє Андрій Смирнов.

На Волині за цей тиждень до ПЦУ приєдналися дві громади.

27 червня єпископ Володимирський Матфей у приміщенні єпархіального управління зустрівся з парафіянами Свято-Покровського храму села Крухиничі Володимирського району, які під час зборів прийняли рішення про перехід з МП у Православну Церкву України.

У с. Кияж на зборах 3 липня всі присутні проголосували за перехід.

30 червня владика Житомирсько-Овруцький ПЦУ Паїсій зустрівся з представниками двох релігійних громад УПЦ МП Свято-Михайлівська с. Киянка Ємільчинського району та Різдва Пресвятої Богородиці с. Піщів Новоград-Волинського району, які вирішили приєднатися до Православної Церкви України. Настоятелі громад їх не підтримали. Згідно з їхнім проханням парафії були прийнятті до ПЦУ.

Дві громади змінили юрисдикцію і на Хмельниччині.

30 червня релігійна громада Свято-Покровського храму села Радошівка Ізяславської громади одноголосним рішенням приєдналась до Православної Церкви України. Ключі від храму були передані новообраному голові релігійної громади. Також громада звернулась до єпископа Хмельницького і Кам'янець-Подільського Павла з проханням прийняти їх до Хмельницької єпархії ПЦУ. Після зборів у храмі було відслужено подячний молебень за Україну, народ, воїнів та перемогу над ворогом.

А 1 липня відбулися збори релігійної організації Свято-Дмитрівського храму села Пархомівці Хмельницької ТГ. Присутні на зборах переважною більшістю голосів підтримали зміну підлеглості у канонічних та організаційних питаннях релігійної організації з УПЦ МП до помісної Православної Церкви України, — повідомив голова Хмельницької райради Олександр Чорнієвич.

28 червня представники парафії Покрови Пресвятої Богородиці с. Залісці Кременецького району подали прохання про прийняття їх парафії до складу Тернопільської єпархії ПЦУ. Архиєпископ Нестор задовольнив клопотання і видав відповідний указ.

Рішення відмовитися від підпорядкування МП і перейти у лоно помісної ПЦУ релігійна громада Залісців ухвалила переважною більшістю голосів.

А громада парафії св. рівноапостольної Марії Магдалини смт. Чернівці Могилів-Подільського р-ну на Вінниччині 29 червня отримала в ОВА вже новий затверджений статут. Збори громади відбулися ще 15 червня, 16 червня її статут затвердив митрополит Вінницько-Барський ПЦУ Симеон.

Як повідомив у Фейсбуці Олександр Суперсон, священнослужителі МП не підтримали рішення громади про перехід, тому було створено нову громаду, яка наразі служитиме в ротонді.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні